Name Chung, Sukjin
Position professor
E-mail sukjin@seoultech.ac.kr
Biography
1977. Seoul National University.BS
1981. Seoul National University.MS
1984. Universite de Technogie de Compiegne.Ph.D
Careers
1985-1986. Senior Researcher.Korea Research Institute of Chemical Technology
1986-present. Professor. Seoul National University of Science and Technology
Journal Papers
- 키토올리고당을 함유한 루바브 양갱의 품질 특성과 항산화 활성, J.Chitin Chitosan, vol.22 No.3 pp.171~177, 2017
- Antioxidative Activity and Synergy Effect of Water-Soluble Chitosan with Extracts Prepared from Different Part of Ilex serrata, Journal of Chitin and Chitosan, vol.22 No.2 pp.89~96, 2017
- Antioxidant Activity of Water-Soluble Chitosan with Cynanchum panniculatum Kitag., Journal of Chitin and Chitosan, vol.22 No.2 pp.97~102, 2017
- Antioxidant Activity of Water-soluble Chitosan with Dicentra spectabilis, J.Chitin Citosan, vol.22 No.1 pp.28~32, 2017
- Antioxidant Activity of Extract from Different Parts of Sorbus commixta Hedl. with Water-soluble Chitosan, 한국키틴키토산학회지, vol.22 No.1 pp.33~40, 2017
- Antimicrobial Activity of Water Soluble Chitosan with the Solvent Extract of Paris verticillata, J.Chitin Chitosan, vol.21 No.4 pp.267~270, 2016
- Antioxidant Activity of Water-Soluble Chitosan with Althaea rosea Cavanil Extract., The Korean Society for Chitin and Chitosan, vol.21 No.2 pp.89~93, 2016
- 용매에 따른 염교추출물과 수용성키토산의 항산화 활성, J.Chitin Chitosan, vol.21 No.1 pp.14~19, 2016
- The Effect of the Extracted Celastrus orbiculatus Fruits on the Water-soluble Chitosan's Antioxidant Activitiy, J.Chitin Chitosan, vol.20 No.4 pp.260~266, 2015
- The Effect of Water-soluble Chitosan on Enhancing Antioxidant Activity of Dioscorea quinqueloba Thunb. Extract, J.Chitin Chitosan, vol.20 No.3 pp.196~201, 2015
- Effect of Water-Soluble Chitosan on the Quality Characteristics of Avocado Bread, J. Chitin Chitosan, vol.19 No.4 pp.285~291, 2014
- Antioxidant Activity of Water-soluble Chitosan with Melandrium firmum Extract, J.ChitinChitosan, vol.19 No.3 pp.201~204, 2014
- Antioxidant Activities of Cheonnyuncho (Opuntia humifusa) Fruit Extract with Different Solvents by Using Soxhlet Extractor, J.Chitin Chitosan, vol.19 No.3 pp.228~232, 2014
- 산수유 꽃 추출물의 항산화 활성에 키토산이 미치는 영향, JOURNAL OF CHITIN AND CHITOSAN, vol.19 No.2 pp.143~149, 2014
- Flocculation Effect of Chitosan by Z-potential, J.Chitin Chitosan, vol.19 No.2 pp.138~142, 2014
- 미선나무 꽃잎을 이용한 수용성키토산의 항산화 효과, Journal of Chitin and Chitosan, vol.19 No.1 pp.47~53, 2014
- ercutaneous Absorption Characteristic of Niacinamide using Sodium Alginate and Chitosan, J.Chitin Chitosan, vol.19 No.1 pp.40~46, 2014
- 키토산유도체의 반응고찰1, 재료화학시험연구소 논문집, vol.10권 No.10권 pp.1~7, 2013
- 키토산의 점성도평균분자량에 따른 천년초(Opuntia humifusa) 와인의 품질특성, Journal of Chitin and Chitosan, vol.18 No.4 pp.229~234, 2013
- 키토산유도체의 반응고찰2, 재료화학시험연구소 논문집, vol.10권 No.10권 pp.9~15, 2013
- 사과주스의 품질에 미치는 pulsed electric field 연속 처리효과, Korean Journal of Food Preservation, vol.20 No.5 pp.650~658, 2013
- 키토올리고당을 첨가한 천년초(OPUNTIA HUMIFUSA) 와인의 품질특성, JOURNAL OF CHITIN AND CHITOSAN, vol.18 No.2 pp.87~92, 2013
- 키토올리고당을 함유한 두유마요네즈의 제조 및 품질특성, JOURNAL OF CHITIN AND CHITOSAN, vol.18 No.1 pp.32~36, 2013
- Antioxidant and Antibacterial Activities of Pinus Koraiensis Extracts with Chitosan, J. Chitin Chitosan, vol.17 No.4 pp.221~228, 2012
- Antioxidant Activity of Chitosan with Propolis, Journal of Chitin and Chitosan, vol.17 No.2 pp.91~96, 2012
- Effect of Antimicrobial Activity of Propionic Acid-g-Chitosan Copolymer, Journal of Chitin and Chitosan, vol.17 No.1 pp.8~13, 2012
- Preparation and Quality Characteristics of Takju (Rice Wine) with Opuntiaficus-indica var., saboten and Chito-oligosaccharide, J. Chitin Chitosan, vol.16 No.3 pp.164~169, 2011
- Antimicrobial Activity of Chitosan Solutions with PKS (Pinus koraiensis S. et Z)and PRM (Pinus rigida Mill) Extract, J. Chitin Chitosan, vol.16 No.2 pp.117~122, 2011
- Chitosan 용액의 점도 변화, 광에너지 소재 연구센터 논문집, vol.1권 pp.29~34, 2011
- 고흡수성수지 제조, 재료화학, vol.7권 pp.1~6, 2010
- Synthesis and Characterization of Crosslinked Nano- Carrier with Thermo Responsibility, Journal of Chitin and Chitosan, vol.15 No.4 pp.223~227, 2010
- Effect of Added Chito-oligosaccharides on the Quality Improvement of Cheongkuk-Jang, Journal of Chitin and Chitosan, vol.15 No.2 pp.97~102, 2010
Conference Papers
- 서예주, 이상봉, 정병옥, 정석진, Antioxidant Activity of Water-Soluble Chitosan with Althaea rosea Cavanil Extract, The 26th Meeting of The Korean Society Chitin and Chitosan, 부경대학교 미래관4층, 2016
- 김정아, 윤종학, 정병옥, 정석진, Antioxidant Activity of Water-Soluble Chitosan with Dicentra spectabilis, The 26th Meeting of The Korean Society Chitin and Chitosan, 부경대학교 미래관4층, 2016
- 정재용, 박성원, 정병옥, 정석, Antioxidant Activity of Water-Soluble Chitosan with Acer tegmentosum Maxim, The 26th Meeting of The Korean Society Chitin and Chitosan, 부경대학교 미래관4층, 2016
- 이종원, 이상봉, 정병옥, 정석, Antimicrobial Activities of Water-Soluble Chitosan with Paris verticillata, The 26th Meeting of The Korean Society Chitin and Chitosan, 부경대학교 미래관4층, 2016
Patents
- 키토올리고당을 포함하는 마요네즈, 특허 등록, 대한민국, 2014
Projects
- 키토올리고당을 함유한 루바브 양갱의 품질 특성과 항산화 활성, 산학협력단, 2017.08.~2017.10.
- 서장경을 이용한 수용성 키토산의 항산화 활성, 산학협력단, 2017.02.~2017.07.
- 촉규근을 이용한 수용성 키토산의 항산화 활성, 산학협력단, 2015.11.~2016.07.
- 용매에 따른 염교추출물과 수용성키토산의 항산화 활성, 산학협력단, 2015.09.~2016.05.
- 유모차 기능을 강화한 세발자전거의 디자인 및 기구개발, 한국산업기술평가관리원, 2015.09.~2016.08.
- 단풍마 추출물에 대한 수용성 키토산의 항산화 활성 증진 효과, 산학협력단, 2015.05.~2015.10.
- 수용성 키토산이 아보카도 식빵의 품질특성에 미치는 영향, 산학협력단, 2014.10.~2015.02.
- 산수유 꽃 추출물의 항산화 활성에 키토산이 미치는 영향, 산학협력단, 2014.03.~2014.09.
- 왕불유행을 이용한 수용성 키토산의 항산화 활성, 산학협력단, 2014.03.~2014.11.
- 미선나무 꽃잎을 이용한 수용성키토산의 항산화 효과, 산학협력단, 2013.09.~2014.02.
- 키토산의 점성도평균분자량에 따른 천년초(Opuntia Humifusa)와인의 품질 특성, 산학협력단, 2013.03.~2014.02.
- 구르미자전거 구동장치 기술개발 및 유모차 겸용 자전거 개발의 건, 중소기업청, 2012.10.~2013.02.
- 키토올리고당이 함유된 기능성 웰빙만두개발, 중소기업진흥공단, 2012.09.~2013.02.
- 프로폴리스와 키토산의 항산화 효과에 대한 연구, 산학협력단, 2012.05.~2013.02.
- EMW Air Sterilizer의 VOCs 제거 효과, (주)이엠따블유, 2012.04.~2012.07.
- EMW Air Sterilizer의 살균효과, (주)이엠따블유, 2010.07.~2012.05.