Name | Chung, Sukjin |
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Position | professor |
sukjin@seoultech.ac.kr |
Biography |
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1977. Seoul National University.BS
1981. Seoul National University.MS 1984. Universite de Technogie de Compiegne.Ph.D |
Careers |
1985-1986. Senior Researcher.Korea Research Institute of Chemical Technology
1986-present. Professor. Seoul National University of Science and Technology |
Journal Papers |
- 키토올리고당을 함유한 루바브 양갱의 품질 특성과 항산화 활성, J.Chitin Chitosan, vol.22 No.3 pp.171~177, 2017 - Antioxidative Activity and Synergy Effect of Water-Soluble Chitosan with Extracts Prepared from Different Part of Ilex serrata, Journal of Chitin and Chitosan, vol.22 No.2 pp.89~96, 2017 - Antioxidant Activity of Water-Soluble Chitosan with Cynanchum panniculatum Kitag., Journal of Chitin and Chitosan, vol.22 No.2 pp.97~102, 2017 - Antioxidant Activity of Water-soluble Chitosan with Dicentra spectabilis, J.Chitin Citosan, vol.22 No.1 pp.28~32, 2017 - Antioxidant Activity of Extract from Different Parts of Sorbus commixta Hedl. with Water-soluble Chitosan, 한국키틴키토산학회지, vol.22 No.1 pp.33~40, 2017 - Antimicrobial Activity of Water Soluble Chitosan with the Solvent Extract of Paris verticillata, J.Chitin Chitosan, vol.21 No.4 pp.267~270, 2016 - Antioxidant Activity of Water-Soluble Chitosan with Althaea rosea Cavanil Extract., The Korean Society for Chitin and Chitosan, vol.21 No.2 pp.89~93, 2016 - 용매에 따른 염교추출물과 수용성키토산의 항산화 활성, J.Chitin Chitosan, vol.21 No.1 pp.14~19, 2016 - The Effect of the Extracted Celastrus orbiculatus Fruits on the Water-soluble Chitosan's Antioxidant Activitiy, J.Chitin Chitosan, vol.20 No.4 pp.260~266, 2015 - The Effect of Water-soluble Chitosan on Enhancing Antioxidant Activity of Dioscorea quinqueloba Thunb. Extract, J.Chitin Chitosan, vol.20 No.3 pp.196~201, 2015 - Effect of Water-Soluble Chitosan on the Quality Characteristics of Avocado Bread, J. Chitin Chitosan, vol.19 No.4 pp.285~291, 2014 - Antioxidant Activity of Water-soluble Chitosan with Melandrium firmum Extract, J.ChitinChitosan, vol.19 No.3 pp.201~204, 2014 - Antioxidant Activities of Cheonnyuncho (Opuntia humifusa) Fruit Extract with Different Solvents by Using Soxhlet Extractor, J.Chitin Chitosan, vol.19 No.3 pp.228~232, 2014 - 산수유 꽃 추출물의 항산화 활성에 키토산이 미치는 영향, JOURNAL OF CHITIN AND CHITOSAN, vol.19 No.2 pp.143~149, 2014 - Flocculation Effect of Chitosan by Z-potential, J.Chitin Chitosan, vol.19 No.2 pp.138~142, 2014 - 미선나무 꽃잎을 이용한 수용성키토산의 항산화 효과, Journal of Chitin and Chitosan, vol.19 No.1 pp.47~53, 2014 - ercutaneous Absorption Characteristic of Niacinamide using Sodium Alginate and Chitosan, J.Chitin Chitosan, vol.19 No.1 pp.40~46, 2014 - 키토산유도체의 반응고찰1, 재료화학시험연구소 논문집, vol.10권 No.10권 pp.1~7, 2013 - 키토산의 점성도평균분자량에 따른 천년초(Opuntia humifusa) 와인의 품질특성, Journal of Chitin and Chitosan, vol.18 No.4 pp.229~234, 2013 - 키토산유도체의 반응고찰2, 재료화학시험연구소 논문집, vol.10권 No.10권 pp.9~15, 2013 - 사과주스의 품질에 미치는 pulsed electric field 연속 처리효과, Korean Journal of Food Preservation, vol.20 No.5 pp.650~658, 2013 - 키토올리고당을 첨가한 천년초(OPUNTIA HUMIFUSA) 와인의 품질특성, JOURNAL OF CHITIN AND CHITOSAN, vol.18 No.2 pp.87~92, 2013 - 키토올리고당을 함유한 두유마요네즈의 제조 및 품질특성, JOURNAL OF CHITIN AND CHITOSAN, vol.18 No.1 pp.32~36, 2013 - Antioxidant and Antibacterial Activities of Pinus Koraiensis Extracts with Chitosan, J. Chitin Chitosan, vol.17 No.4 pp.221~228, 2012 - Antioxidant Activity of Chitosan with Propolis, Journal of Chitin and Chitosan, vol.17 No.2 pp.91~96, 2012 - Effect of Antimicrobial Activity of Propionic Acid-g-Chitosan Copolymer, Journal of Chitin and Chitosan, vol.17 No.1 pp.8~13, 2012 - Preparation and Quality Characteristics of Takju (Rice Wine) with Opuntiaficus-indica var., saboten and Chito-oligosaccharide, J. Chitin Chitosan, vol.16 No.3 pp.164~169, 2011 - Antimicrobial Activity of Chitosan Solutions with PKS (Pinus koraiensis S. et Z)and PRM (Pinus rigida Mill) Extract, J. Chitin Chitosan, vol.16 No.2 pp.117~122, 2011 - Chitosan 용액의 점도 변화, 광에너지 소재 연구센터 논문집, vol.1권 pp.29~34, 2011 - 고흡수성수지 제조, 재료화학, vol.7권 pp.1~6, 2010 - Synthesis and Characterization of Crosslinked Nano- Carrier with Thermo Responsibility, Journal of Chitin and Chitosan, vol.15 No.4 pp.223~227, 2010 - Effect of Added Chito-oligosaccharides on the Quality Improvement of Cheongkuk-Jang, Journal of Chitin and Chitosan, vol.15 No.2 pp.97~102, 2010 |
Conference Papers |
- 서예주, 이상봉, 정병옥, 정석진, Antioxidant Activity of Water-Soluble Chitosan with Althaea rosea Cavanil Extract, The 26th Meeting of The Korean Society Chitin and Chitosan, 부경대학교 미래관4층, 2016 - 김정아, 윤종학, 정병옥, 정석진, Antioxidant Activity of Water-Soluble Chitosan with Dicentra spectabilis, The 26th Meeting of The Korean Society Chitin and Chitosan, 부경대학교 미래관4층, 2016 - 정재용, 박성원, 정병옥, 정석, Antioxidant Activity of Water-Soluble Chitosan with Acer tegmentosum Maxim, The 26th Meeting of The Korean Society Chitin and Chitosan, 부경대학교 미래관4층, 2016 - 이종원, 이상봉, 정병옥, 정석, Antimicrobial Activities of Water-Soluble Chitosan with Paris verticillata, The 26th Meeting of The Korean Society Chitin and Chitosan, 부경대학교 미래관4층, 2016 |
Patents |
- 키토올리고당을 포함하는 마요네즈, 특허 등록, 대한민국, 2014 |
Projects |
- 키토올리고당을 함유한 루바브 양갱의 품질 특성과 항산화 활성, 산학협력단, 2017.08.~2017.10. - 서장경을 이용한 수용성 키토산의 항산화 활성, 산학협력단, 2017.02.~2017.07. - 촉규근을 이용한 수용성 키토산의 항산화 활성, 산학협력단, 2015.11.~2016.07. - 용매에 따른 염교추출물과 수용성키토산의 항산화 활성, 산학협력단, 2015.09.~2016.05. - 유모차 기능을 강화한 세발자전거의 디자인 및 기구개발, 한국산업기술평가관리원, 2015.09.~2016.08. - 단풍마 추출물에 대한 수용성 키토산의 항산화 활성 증진 효과, 산학협력단, 2015.05.~2015.10. - 수용성 키토산이 아보카도 식빵의 품질특성에 미치는 영향, 산학협력단, 2014.10.~2015.02. - 산수유 꽃 추출물의 항산화 활성에 키토산이 미치는 영향, 산학협력단, 2014.03.~2014.09. - 왕불유행을 이용한 수용성 키토산의 항산화 활성, 산학협력단, 2014.03.~2014.11. - 미선나무 꽃잎을 이용한 수용성키토산의 항산화 효과, 산학협력단, 2013.09.~2014.02. - 키토산의 점성도평균분자량에 따른 천년초(Opuntia Humifusa)와인의 품질 특성, 산학협력단, 2013.03.~2014.02. - 구르미자전거 구동장치 기술개발 및 유모차 겸용 자전거 개발의 건, 중소기업청, 2012.10.~2013.02. - 키토올리고당이 함유된 기능성 웰빙만두개발, 중소기업진흥공단, 2012.09.~2013.02. - 프로폴리스와 키토산의 항산화 효과에 대한 연구, 산학협력단, 2012.05.~2013.02. - EMW Air Sterilizer의 VOCs 제거 효과, (주)이엠따블유, 2012.04.~2012.07. - EMW Air Sterilizer의 살균효과, (주)이엠따블유, 2010.07.~2012.05. |